Trvalý příkaz k úhradě v cizí měně

Účel obrazovky

Tato obrazovka slouží k zadání trvalého příkazu k úhradě v cizí měně v rámci Komerční banky nebo do jiné banky v České republice. Do jiné banky lze zadat trvalý příkaz pouze v měně CZK. Trvalý příkaz je opakující se platba s pevně stanovenou částkou, v pevném termínu a ve prospěch stále stejného protiúčtu. Trvalý příkaz v cizí měně lze zadat z běžného účtu. K jednomu účtu lze zadat maximálně 250 trvalých příkazů.

V případě trvalého příkazu s konverzí je přepočet měn prováděn až v okamžiku účtování platby dle aktuálního kurzu.

V případě nastavené vícenásobné/víceúrovňové autorizace platí pro zřízení či změnu trvalého příkazu:

Rušení trvalého příkazu nevstupuje do vícenásobné/víceúrovňové autorizace - zrušit trvalý příkaz může každý uživatel bez ohledu na práva nastavená v rámci vícenásobné/víceúrovňové autorizace.

Popis obrazovky

Prvek Popis
Číslo účtu Číslo obsluhovaného účtu. Z tohoto účtu bude trvalý příkaz prováděn.
Ze šablony Výběrový seznam šablon příkazů ve všech měnách. Po zvolení názvu šablony se její údaje doplní do trvalého příkazu k úhradě v cizí měně. Seznam šablon (včetně možnosti zadání nových) je k dispozici v obrazovce Šablony příkazů.
Číslo protiúčtu

Číslo účtu příjemce platby (ve prospěch tohoto účtu bude trvalý příkaz prováděn). Některá čísla účtů mohou obsahovat předčíslí, které je od čísla účtu odděleno pomlčkou. Tato pomlčka se zadává pouze, následují-li za ní alespoň 4 číslice. Některá čísla účtu mohou mít dvě pomlčky – první odděluje předčíslí a druhá je součástí čísla účtu. Tuto druhou pomlčku nezadávejte.

Příklady:

  1. pro účet číslo 104-061 zadávejte 104061,
  2. pro účet číslo 19-104061 zadávejte 19-104061,
  3. pro účet číslo 19-104-061 zadávejte 19-104061.
Kód banky protiúčtu Kód banky účtu příjemce. Lze vybrat pouze banku v rámci České republiky.
Datum první platby Datum zahájení provádění trvalého příkazu. Datum musí být minimálně 2 Obchodní dny po aktuálním datu, maximálně 364 (kalendářní) dny do budoucnosti.
Datum lze vybrat pomocí připojeného kalendáře.
Datum ukončení Datum ukončení platnosti trvalého příkazu.
Datum lze vybrat pomocí připojeného kalendáře.
Frekvence platby Výběrový seznam pro určení požadované frekvence.
Měna účtu plátce Měna obsluhovaného účtu.
Měna účtu příjemce Výběrový seznam pro určení měny účtu příjemce. V případě trvalého příkazu do jiné banky lze zadat pouze měnu CZK.
Měna částky Výběr, zda do trvalého příkazu bude zadána částka v měně účtu plátce nebo účtu příjemce.
Převést částku Převáděná částka ve vybrané měně. Lze zadat maximálně na dvě desetinná místa. U měn, které nelze dělit na setiny (např. JPY), nelze zadat desetinná místa.
Variabilní symbol Číselný údaj sloužící k bližší identifikaci platby.
Konstantní symbol Číselný údaj sloužící k bližší identifikaci platby.
tlačítko Zakázané KS Po zvolení tlačítka se zobrazí okno se zakázanými kontstantními symboly.
Specifický symbol Číselný údaj sloužící k bližší identifikaci platby.
Popis platby Popis platby se zobrazí na výpisu plátce a na výpisu příjemce, pokud má účet v KB. Do jiné banky se popis nepřenáší.
tlačítko Uložit k autorizaci Po zvolení tlačítka bude příkaz uložen do seznamu Trvalé příkazy k autorizaci (pro pozdější podepsání a odeslání ke zpracování).
tlačítko Podpis a odeslání... Po zvolení tlačítka se otevře obrazovka Autorizace trvalého příkazu k úhradě v cizí měně umožňující kontrolu údajů, podepsání a odeslání příkazu ke zpracování.

Odpovědi na nejčastěji kladené otázky k danému oknu

Jak je kontrolována částka na trvalém příkazu k úhradě v cizí měně proti dennímu limitu uživatele k účtu a dennímu limitu subjektu?

Kontrola probíhá proti celkovému dennímu limitu uživatele k účtu a celkovému dennímu limitu subjektu. Limity jsou vyjádřeny v CZK, u cizoměnových trvalých příkazů jsou přepočteny kurzem KB střed. Částkou na trvalém příkazu nejsou tyto limity snižovány. V případě, že je při autorizaci trvalého příkazy překročen denní limit uživatele nebo subjektu, je trvalý příkaz uložen do seznamu trvalých příkazů k autorizaci.

MojeBanka Business